18.08.2024.

08:12

Foto: Shutterstock

Vesti

Srbi poludeli za ovim poslovima! Zarada 5.000 evra - Evo koje pozicije su sve privlačnije

U sektoru restorana i bara, pozicije kao što su osoba koja je zadužena za švedski sto, i konobar sa malo iskustva zahtevaju od osnovnog do naprednog znanja engleskog jezika i iskustvo u ugostiteljstvu. Zarade na ovim pozicijama kreću se od 1.520 evra do 2.132 evra mesečno, uz dodatne bakšiše za naprednije pozicije kao što je konobar, gde mesečna plata može dostići i 3.045 evra.

Za one sa iskustvom u kulinarstvu, ponude su još raznovrsnije. Pozicije poput osobe koja je na srednje menadžerskoj poziciji i zadužena je za jedan deo kuhinje i asistenta u okviru određenog dela kuhinje zahtevaju veliko iskustvo i napredno znanje internacionalne kuhinje, a zarade se kreću od 1.500 evra do 3.350 evra mesečno. Pica majstori i kuvari na nižim pozicijama takođe mogu očekivati plate od 925 evra do 2.250 evra, u zavisnosti od nivoa znanja i iskustva.

Informer

 

IT stručnjaci su u velikoj potražnji na brodovima. Najpre osoba koja će biti na poziciji u IT hijerarhiji može zaraditi od 3.800 evra do 5.000 evra mesečno, dok pozicije na početnoj ili srednjoj poziciji u informacionim tefnologijama ili osoba na početnoj ili srednjoj poziciji nude zarade od 1.400 evra do 2.700 evra mesečno, uz uslov da imaju solidno iskustvo i napredno znanje engleskog jezika.

Osim toga, poslovi u produkciji i na tehničkim pozicijama kao što su tehničar rasvete i scenski tehničar takođe nude solidne zarade koje mogu dostići i 3.300 evra mesečno, uz odgovarajuće iskustvo.

U foto sektoru, pozicija fotografa sa naprednim znanjem engleskog jezika i iskustvom može doneti zaradu od 1.200 dolara mesečno, uz dodatne provizije. Čistačica pozicije nude plate od 1.065 evra do 2.435 evra mesečno, u zavisnosti od nivoa iskustva i pozicije, pružajući stabilne opcije za one sa iskustvom u hotelijerstvu.