18.08.2024.

14:58

Foto: Prinscreen

Vesti

Turisti besni, čekaju po četiri sata... Haos na granici sa Grčkom, reagovala i policija

U popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info" turisti od jutros objavljuju fotografije i snimke sa graničnih prelaza na kojima su gužve ogromne.

Kako javljaju, na Evzoniju za ulaz u Grčku je kolona dugačka 4 kilometra. Ipak, na izlazu je situacija mnogo bolja, te se čeka svega 15-ak minuta.

- Makedonska i Grčka granica 2h!!!! U pola osam po njihovom smo ušli u Grčku! Kilometarske kolone, pametnjakovići koji projure kroz zatvorenu traku pa vas onda dočekaju da se ubace ispred vas kad više nemaju kud! Katastrofa! Za utehu proteklih dana se čekalo i pet sati ali sve smo zaboravili kad smo stigli na odredište -piše jedna članica grupe.

Ni na alternativnim prelazima ka Grčkoj situacija nije ništa bolja. Oni koji su se ovog jutra zaputili na Dojran kažu da je čekanje između 2 i 3 sata.

- Ko ide na Dojran, savet, sipajte gorivo ranije. Čekanje 2 do 3 sata. Policija ne dozvoljava uključenje u kolonu sa OKTA pumpe ispred granice. Samo strpljenje i lep odmor vam želim -  napisao je jedan naš turista u Fejsbuk grupi.

Informer

 

Pojedini javljaju da su tek sada ušli u Grčku, dok su na granični prelaz stigli jutros u 7 časova.

- I dobro je što policija ne dozvoljava jer svi idu na bezobrazluk, odu na pumpu pa obiđu kolonu i pokušavaju da se ubace - piše u jednom od komentara.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 6 sati, a na Horgošu 5 sati, gde je ujedno i najveća gužva.

Na graničnom prelazu Bački Breg, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička vozila je 180 minuta, a na GP Kelebija, Šid i Sot 120 minuta.

Putnička vozila na GP Ljuba, na izlazu iz zemlje, čekaju 60 minuta, a na GP Gostun 45 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima čeka se oko 15 minuta.