19.08.2024.

16:13

Foto: Informer

Vesti

Radnica u "Zari" pokušala da opelješi Srpkinju: Jedna me gurala, a kada sam vratila pogled - račun je skočio

Barselona je destinacija koja vrvi od turista tokom cele godine, a mnogi koji posete ovaj neverovatan grad odvoje vreme u radnji "Zara" kako bi pazarili stvari kojih nema u Srbiji. Poznato je da je "Zara" španski brend i da su neke prodavnice u inostranstvu na čak pet spratova, pa je tako i devojka iz Srbije K. A. tokom letnjeg odmora, "svratila" i do čuvene radnje.

Ona je podelila svoje loše iskustvo iz šopinga i otkrila kako je radnica u ovoj radnji pokušala da je prevari.

"Ušli smo u 'Zaru' oko sat vremena pre zatvaranja i ja sam se kao tipično žensko zaletela da stignem što više stvari da proberem i u toj žurbi, vraćanju i probanju stvari 'izgubila sam kompas' oko ukupnog računa, ali sam okvirno znala koliko bi trebalo da ispadne. Kada sam stigla ispred pulta za plaćanje za kasom su bile dve devojke, jedna je kucala a druga joj je nešto pričala. U jednom trenutku ta druga je izašla i s nekim parfemom u ruci počela da se gura između mene i stuba iako je mogla lagano da me zaobiće i ode iza stuba. Ja se u tom trenutku okrećem da vidim ko me gura i vraćam pogled na monitor na kom vidim veću sumu nego što bi trebalo. Konačan račun je bio oko 193 evra, plaćam i krećem ka izlazu", počela je priču K. A. i dodala da isprva nije ni shvatila da je "prevarena", ali je njen momak odlučio da pre izlaza iz prodavnice proveri račun.

"U tom trenutku je već tri minuta do zatvaranja i obezbeđenje više ne pušta ljude u prodavnicu. Dok idemo ka izlazu kažem dečku kako mi se čini da je račun veliki, on ga uzima i pita me koliko artikala imama u kesi. Ja kažem šest, a on mi kaže kako je na računu osam. Samo da napomenem da nismo napustili radnju, da jesmo ne bi nas pustili nazad. Vraćamo se do kase, obraćamo se drugoj radnici koja je posle druge naše reči odmah uzela kesu proverila koje stvari nisu na računu i vratila nam pare, dok je radnica koja je, dok se njena koleginica provlačila iza mojih leđa, provukla dva dodatna artilkla, stajala pored pogledala u mene prevrnula očima i nastavila da uslužuje drugu mušteriju", ispričala je K. A. za naš portal.

Kako je K. A. kasnije shvatila, u ovoj radnji u Barseloni se to ne dešava prvi put i da su radnice očigledno "uigrane".

"Ukupan račun je bio oko 120 evra, a pokušala je da mi uzme još oko 65 evra. Znači za polovinu računa je htela da me opelješi! Preterala je, da je bar provukla jednu majicu možda ne bih ni primetila, ali ovako... Posle smo videli u recenzijama da u toj prodavnici u Barseloni stalno kradu turiste, dok su prema Špancima jako fini. Vodite računa u Barseloni ne samo na ulicama, već i u buticima, pa i ovim koji su svetski poznati kao Zara i u kojima ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju, a stekli smo utisak da im je ovaj tip 'timske krađe' ustaljen i da su veoma dobro uigrani jer se nimalo nisu iznenadili kada smo smo se vratili. Da li bi tako reagovali da smo došli sutradan ili ne bi hteli ni da vrate kamere, ne znam, ali ako je sudeći po komentarima ostala bih bez para", zaključila je K. A. koja nam je kao dokaz poslala i račune iz 'Zare'.