20.08.2024.

07:04

Foto: Zoran Sinko/Tanjug/Shutterstock

Vesti

Posle toplotnog talasa - potop! Upaleni meteoalarmi: Ovi delovi zemlje na udaru!

Pljuskovi i grmljavine lokalno će biti intenzivniji (preko 20 mm za kratko vreme), praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom, danas pretežno u centralnim i južnim krajevima, a sutra izolovano i na području Vojvodine.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, na istoku i jugoistoku zemlje i na Kosovu i Metohiji.

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Najniža temperatura biće od 16 do 22 stepena, najviša od 27 na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena Celzijusa u Banatu. 

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Pojava kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se ujutro i pre podne.  U prvom delu dana duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, a posle podne umeren jugoistočni. Najniža temperatura biće od 20 do 22, najviša oko 32 stepena Celzijusa. 

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.  Od četvrtka će padavine, uz dnevni razvoj oblačnosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima. 

Maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni Celzijusa.