20.08.2024.

13:11

Foto: freepik

Vesti

Sutra rezultati analiza iz hotela u Krupnju gde su deca prijavila stomačne tegobe: Proverava se i voda

On je naveo da su po dobijanju prijave o tegobama dece 18. avgusta nadležni epidemiolog i ekipa Zavoda za javno zdravlje zajedno sa sanitarnom inspekcijom otišli na lice mesta i izvršili epidemiološki nadzor i sve potrebne mere koje se primenjuju u ovakvim situacijama - epidemiološku anketu sa svim podacima i okolnostima, uzeti su svi uzorci koje je bilo moguće uzeti, proverene sanitarne knjižice zaposlenih i naložen vanredni sanitarni pregled, a uzeti su i brisevi, kao i uzorci vode.

"Pošto trenutno na terenu Krupnja postoji problem sa restrikcijama vode, proveravali smo i flaširanu vodu i vodu iz vodovoda, kao i njihov alternativni bunar", naveo je Dragičević.

Dodao je da je praćeno stanje onih koji su otpušteni. Dragičević je naveo da je 18. avgusta dobijena informacija od pedijatrijske službe Opšte bolnice Loznica o pojavi tegoba kod dece koja su bila smeštena u hotelu Grand u Krupnju. U hotelu je bilo smešteno ukupno 130-oro dece, a 78 je prijavilo tegobe - mučninu, gađenje, povraćanje. Trenutno nema hospitalizovane dece. Deo dece je u međuvremenu napustio hotel, a deca koja su ostala nastavila su uobičajene aktivnosti.