21.08.2024.

09:16

Foto: Grad Beograd

Vesti

Kineski tržni centar skoro završen: U lokale već unose robu, evo kada se otvara za kupce

Izgradnja kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu ušla je u završnu fazu. Majstori privode kraju poslove na instalacijama u objektu i asfaltiraju površinu za parkiranje, od jednog hektara. Jedan broj vlasnika i zakupaca počeo je da unosi robu u lokale.

Vanja Bugarin iz firme koja je odgovorni izvođač radova kaže da su ostali završni radovi na uređenju samih lokala i useljavanje zakupaca.

- Sredinom septembra planiramo da otvorimo tržni centar, koji će u ponudi imati veliki broj kineskih brendova, robe visokog kvaliteta i povoljne cene - dodaje Bugarin.

Cena pokazuje da su kupci lokala dobro investirali

U jednom oglasu, lokal se nudi u zakup za 25 evra po kvadratnom metru mesečno.

Ta cena pokazuje da su kupci lokala dobro investirali, nezavisno od toga da li će se lično baviti biznisom ili će prostor iznajmljivati.

Informer

Kupci su lokale plaćali između dve i tri hiljade evra po kvadratnom metru, a bilo je i skupljih.

- Struktura lokala je od nekih 45 do 50 kvadrata, sa mogućnošću da se spoji više lokala u jedan lokal. Znači, zakupci su možda kupovali tri, četiri, pet, šest lokala i objedinili ih u jedan veći lokal. Takođe, postoje zakupci koji su imali jedan lokal, koji su iskoristili za svoju prodaju - navodi Bugarin.

Kada se u Srbiji kaže 'tržni centar', uglavnom se misli na velike prodavnice, prostrane holove i sadržaje za zabavu.

"Sadržaj tržnog centra je u kineskom duhu"

U kineskom tržnom centru to nije koncept, jer najveći broj lokala ima tek nešto više od 30 kvadratnih metara.

- Sadržaj tržnog centra je u kineskom duhu, nudeći sve što vam je potrebno, od igle do lokomotive. Radujem se što će ovo biti jedinstveno iskustvo kupovine svima koji budu došli, koji će pokupiti najbolje od obe kulture. Tržni centar će biti mesto gde će kupci uživati u veleprodaji, sa mogućnostima kupovine u maloprodaji - ističe Bugarin.

Najveći broj Kineza, čije su radnje izgorele kada je požar zahvatio tržni centar na Novom Beogradu, preseliće se u taj objekat, tako da je čak 80 odsto lokala u vlasništvu kineskih državljana.

Centar ima 24.000 kvadratih metara i oko 450 lokala

Novi tržni centar, koji će biti otvoren polovinom sledećeg meseca, prostiraće se na 24.000 kvadratih metara i imaće oko 450 lokala.

U toku su radovi i na drugom objektu na toj lokaciji, površine 10.000 kvadratnih metara.