22.08.2024.

21:21

Foto: prinstscreen/facebook

Vesti

Deca iz Leposavića u poseti Užicu: Puni lepih utisaka i trenutaka vraćaju se na Kosovo i Metohiju

Naime, kako je Radovanović objasnio tokom boravka u Užicu, deca sa Kosova i Metihije, su imala priliku da prisistvuju otvaranju Međunarodnog dečijeg festivala, imali su prijem kod gradonačelnice Užica, posetili su i Zlatibor gde su se imali prilike da se voze na gondoli, obišli Dino park, a na gradskoj plaži su pratili skokove sa starog mosta.

- Takođe, deca su imala prilike da posete i stari grad sa neolitskim naseljem, kupanje na gradskom bazenu i obilazak Potpećke pećine - rekao je ovaj poznati humanitarac koji sve čini da deci iz Leposavića pomogne. 

Informer

 

Prema njegovim rečima kao neko ko je učestvovao u organizaciji letovanja dece ima potrebu, da se zahvali opštini Leposavić, kao i gradonačelnici grada Užica dr Jeleni Raković Radivojević.

- Hvala na prijemu naše dece, na poklonima, na iskazanoj bratskoj ljubavi koja se prenosi na čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji. Zahvalnost izražavam zameniku gradonačelnika grada Užice, Rajku Radosavljeviću, a veliku zahvalnost izražavam i gradskom većniku Dragoljubu Stojadinoviću, sa kojim prijateljstvo traje deceniju. Zahvalnost dugujem i ostalim gradskim većnicima, kao i direktorki studentskog centra Užice Ljiljani Kuzmanović i turističkoj organizaciji grada Užice i opštine Čajetina - dodao je Miodrag Radovanović.

Kako je objasnio deca sa prostora Kosova i Metohije zaista su uživala na ovom putovanju.

- Imali su prilike da osete kako žive deca u centralnoj Srbiji ali i budu potpuno bezbrižni i okruženi velikom pažnju i ljubavlju domaćina. Grad Užice, učestvuje u mnogim akcijama pomoći, od gradnje crkve u selu Kamenica kod Leposavića, dodeli novogodišnjih paketića, poklonima, donacijama za decu bez roditelja i porodice sa više dece, a ovo je već treći put kako grad Užice prima našu deci iz Leposavića, na čemu smo posebno zahvalni i zaista imamo samo reči hvale, i očekujemo da i mi ugostimo te ljude, da im se odužimo na neki način, da osete bratsku ljubav i sa naše strane - zaključio je Radovanović.

A o tome kako su se proveli svedoče i deca koja su iz Leposavića bila u poseti Užicu. 

"Bilo je mnogo lepo putovanje, svideo mi se grad, kupanje na gradskom bazenu", rekao je David Radičević.

Njegova drugarica navela je da joj je posebno drago što je upoznala nove prijatelje.
"Uživali smo u Užicu, svideo mi se i Dino park na Zlatiboru", rekla je Sofija Vukićević, dok se njenoj drugarici Neveni najviše dopala vožnja gondolom. 

Informer

 

Na kraju gostovanja uu ime dece, maketu manastira Visoki Dečani gradonačelnici grada Užice uručio je Nikola Nikolić, a humanitarac Radovanović uručio je gradskom većniku Dragoljubu Stojadinoviću maketu manastira Pećka Patrijaršija.