23.08.2024.

09:05

Foto: Shuterstock

Vesti

Srbija u obruču vreline! U ovih pet delova zemlje gori narandžasti meteoalarm: Vreme je opasno, evo kada će tačno doći do obrta

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab promenljiv vetar. Prema vremenskoj prognozi, jutarnja temperatura biće oko 21 stepen, dok se najviša dnevna očekuje oko 34 stepena Celzijusova.

Zbog visokih temperatura, danas će u Sremu, jugoistoku, istoku, Pomoravlju i na zapadu biti na snazi narandžasti meteoalarm.

Negotin će danas biti najtopliji grad u Srbiji sa očekivanih 35 stepeni.

Prema najavama RHMZ, do kraja ove sedmice i početkom sledeće očekuje se postepen porast temperatura, sa maksimalnim vrednostima između 33 i 37 stepeni.

Vreme za sutra

Pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab i promenljiv. Jutarnje temperature biće između 14 i 21 stepen, dok će najviša dnevna dostići od 33 do 37 stepeni Celzijusovih.

Vreme za nedelju

Očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab promenljiv vetar. Jutarnje temperature će se kretati od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna biće između 33 i 38 stepeni Celzijusovih.

Vreme za ponedeljak

Pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar, koji će na severu preći u severozapadni. Jutarnje temperature će se kretati od 16 do 22 stepena, dok će najviša dnevna biti između 33 i 37 stepeni Celzijusovih.

Prognoza do kraja avgusta

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme će se nastaviti. U drugoj polovini sedmice očekuje se manji pad temperature, a u brdsko-planinskim predelima mogu se javiti lokalni pljuskovi sa grmljavinom.