23.08.2024.

16:18

Foto: informer/printscreen

Vesti

Totalno ludilo od vremena! Paklene temperature, popaljeni meteo alarmi, a onda obrt!

Tokom vikenda i početkom naredne nedelje u Srbiji će doći do porasta temperature, dok se već krajem sedmice očekuje manji pad temperature.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab promenljiv vetar. Jutarnje temperature će se kretati od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna biće između 33 i 38 stepeni Celzijusovih.

Informer

 

Trenutno na snazi je žuti i narandžasti meteoalarm na teritoriji čitave Republike Srbije.

Žuti meteoalarm predstavlja vreme koje može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Dok naradžasti meteoalarm predstavlja vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Informer

 

Vreme narednih dana

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme će se nastaviti. U drugoj polovini sedmice očekuje se manji pad temperature, a u brdsko-planinskim predelima mogu se javiti lokalni pljuskovi sa grmljavinom.