24.08.2024.

20:34

Foto: pritnskrin

Vesti

Nova SMS prevara hara Srbijom! Ako vam stigne ova poruka jednu stvar nikako ne smete da uradite (FOTO)

Na društvenim mrežama korisnici su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista.

- Vaš paket je stigao u poštu, dva puta smo ga isporučili bezuspešno, ažurirajte podatke o adresi. U suprotnom, paket će biti vraćen - navodi se čitko u poruci, uredno napisanoj na ćirilici i bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Informer

 

Čini se da su prevaranti pronašli foru kako da približe svoje prevare u porukama, ali vešto oko može videti da je poruka poslata sa broja koji nije povezan sa brojevima u Srbiji, kao ni sa brojevima pošte.

- Otvorite vezu direktno ili kopirajte vezu u svoj mobili pretraživač - dodaje se ispod linka koji ne smete otvarati, gde se vidi da su prevaranti izveštili i korišćenje ćirilice bez greške.

Kao i uvek, savet je da neproverene linkove ne otvarate i još bitnije — nikakve lične podatke ne ostavljate ukoliko niste sigurni. Ukoliko vam stigne poruka od Pošte Srbije — takve poruke su potpisane, a još češće poslate na Viber i Whatsapp aplikacije.

Uglavnom će vam duž "procesa regrutacije" ili tražiti lična dokumenta ili račune i brojeve sa vaše platne ili kreditne kartice, te ni u kom slučaju ne smete iste da im ostavite.