25.08.2024.

14:26

Foto: printscreen

Vesti

Pas izujedao dete (5) usred Beograda! Vlasnik pustio opasnog ovčara sa povoca - Napao devojčicu iz čista mira!

Kako je ispričala majka devojčice za "Blic", u pitanju je vlasnički pas koji je iz čista mira prišao detetu, a nije bio na povocu.

Majka napadnute devojčice priča nam da je do incidenta došlo u petak oko 14 sati. Na plaži "Lido" bila je sa ćerkicom (5) i sinom (8). Deca su se kupala na plaži i igrala, a onda je na plažu stigao i belgijski ovčar (malinoa) bez povoca, koji se u tom trenutku igrao sa manjim psom.

- Odjednom, pas je prišao mojoj ćerki iz čista mira i ugrizao je za desnu natkolenicu sa prednje i zadnje strane desne noge. On je bio pušten sve vreme boravka na "Lidu". Trčao je celom plažom, preskakao peškire i ljude. Dosta ludi je negodovalo i opominjalo vlasnika psa ali on nije reagovao već se svađao sa drugim ljudima. Čak ga je opomenuo i spasilac na plaži, ali vlasnik psa ga nije poslušao - pojašnjava uznemirena majka.

Informer

 

Slučaj prijavljen policiji

Kako dalje objašnjava, vlasnik psa imao je oko 40-45 godina, a naša sagovornica tvrdi da joj je delovao kao da je pod dejstvom alkohola ili opijata.

- S obzirom na to da je moje dete napao pas, odmah smo se spakovali i krenuli kod lekara. Nakon silaska sa mosta sreli smo tog vlasnika psa i njegovog oca koji nam se izvinjavao i ponudio nam prevoz. Nakon ujeda psa neko je pozvao i policiju, pretpostavljam spasilac, a ja sam odvela dete na previjanje - nastavlja majka.

Devojčica je pregledana na Institutu za majku i dete.

Majka navodi da je veoma zahvalna svima koji su se našli na plaži u tom trenutku i pomogli njenoj ćerki da što pre stigne do bolnice. Na svu sreću, devojčica je sada bolje, ali majka apeluje na građane da se čuvaju, ali i dodaje da je za ovakvo ponašanje vlasnika neophodna kazna.

- Pod hitno treba uvesti kazne za ovako neodgovorno ponašanje vlasnika pasa na Lidu. Jasno je istaknuto da se drže na povocu, ali su svi bez istog. A kazne nema. On će i sutra opet doći i isto, ako ne još gore zlo može da se desi - poručuje ona.