Autor: Informer.rs

25.08.2024.

16:33

Foto: youtube printscreen

Vesti

Evo koliko košta putovanje u Japan u sopstvenoj režiji! Kartu sam rezervisala oko četiri meseca unapred preko ove aplikacije! (VIDEO)

Jedna naša devojka, koja na Tik Toku ima nalog "gdemevodis", organizovala je putovanje u Japan sama i shvatila da je mnogo jeftinije prošla nego da je išla preko agencije.

Ona je u snimku na Tik Toku ispričala koliko ju je koštalo ovo putovanje.

- Prvo da krenemo od aviokarte. Povratna aviokarta za dve osobe bila je 1.600 dolara, znači oko 800 dolara po osobi. Kartu sam rezervisala oko četiri meseca unapred preko aplikacije - priča ona.

Smeštaj za dve osobe, za 15 noćenja, bio je oko 1.100 evra.

- Konkretnije, pet noćenja u gradu Kjoto su nas koštala 384 evra, a sve ostalo, 10 noćenja, je bilo za Tokio. Smeštaj sam, takođe, rezervisala preko aplikacije za smeštaj. Jedna od skupljih stvari jeste njihov prevoz, a pogotovo brzi voz, gde po osobi za relaciju od Tokija do Kjotoa morate da izdvojite 95 dolara - ispričala je ona i dodala:

- Sve u svemu, hrana, piće, atrakcije i ostali troškovi su manje-više kao i u Srbiji, ili možda čak i jeftinije.

Ova devojka je u opisu snimka napisala da, u zavisnosti od destinacije, nekada ide preko agencije, a nekad putovanje organizuje sama.

- Japan sam gledala prvo preko agencija, ali bilo mi je izazovno da sama organizujem, i na kraju je ispalo mnogooo jeftinije. Japan je zemlja koju sam godinama želela da posetim, i iskreno vredna je svoje popularnosti u svakom smislu - ispričala je ona i dodala: "Japan u mojoj organizaciji, otprilike oko 2.000 evra".