26.08.2024.

11:44

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Temperatura pada za 10 stepeni! Meteorolog otkrio kada stiže zahlađenje, ali...

Na osnovu izveštaja RHMZ-a još u toku današnjeg dana temperature će se kretati do 37 podeoka. Od utorka, pa do kraja nedelje temperature će biti niže od 30 do 35. Iako ulazimo u završnicu avgusta izgleda da će toplije vreme se produžiti i u toku septembra.

- Juče je bio najtopliji dan tokom ovog toplotnog talasa, a čini mi se da ih više nećemo imati do sledećeg leta u ovakvom intenzitetu. Već danas se menja cirkulacija nad Evropom, ka nama ide visinski ciklon, a u utorak ćemo imati mnogo oblaka koji će doneti pljuskove i malo svežije temperature. Kad budemo imali oblake nad nama temperatura može maksimalno da ide do 30 stepeni. Biće sparno, ali bar neće biti onako vrelo - rekao je Ivan Ristić za Blic.

Ipak, on je dodao da to osveženje neće biti drastično. Temperatura će padati po stepen na svaka dva-tri dana.

- Već oko 3. ili 4. septembra imaćemo malo svežije temperature, gde će maksimalna dnevna biti oko 30 stepeni. Ipak, tako oko 7. ili 8. septembra možemo da kažemo da nam stiže neko pravo osveženje, jer će temperature da padnu ispod 30 stepeni - pojasnio je Ristić.

Informer

 

On navodi da je tokom celog leta govorio da „ne vidi kraj vrućinama“, te dodaje da ga ne vidi ni sada.

- Ovo jeste neki pad temperature, ali ništa to nije drastično da možemo da kažemo da nas čeka zahlađenje. To pravo zahlađenje i dalje ne vidim, tako da ni sada vrućinama ne vidim kraj - pojašnjava on.