26.08.2024.

15:32

Foto: Z.G.

Vesti

Novi rekordi na Zlatiboru: Gold gondola prevezla više od 50.000 putnika!

Direktorka JP "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić kaže da ova sezona na najpopularnijoj srpskoj planini bila zaista odlična. 

Informer

 

Glavni pečat letnjoj sezoni na Zlatiboru, ali i regionu, dala je modna revija održana na Gold gondoli na kojoj je poznati modni kreator Igor Todorović predstavio svoju kolekciju RESORT 2025.

- Ovim događajem gondola je još jednom uspela da predstavi Zlatibor u svetlu svetske turističke destinacije i podigne standard manifestacija na otvorenom. Kroz modnu reviju gondola je spojila prirodu sa visokom modom, a u isto vreme odražavajući autentične vrednosti i estetiku zlatiborskog kraja - kaže Božanić i dodala da su brojni sadržaji za decu i odrasle podigli lestvicu više kada su u pitanju turisti.

Jesenji period na gondoli će se bazirati na tim bilding aktivnostima jer se na Zlatiboru održavaju brojni kongresi i seminari, a zbog toplog miholjskog leta, posetioce će čekati novi sadržaji kako bi uživali u lepom vremenu, a zatim sledi priprema zabavnog programa za zimsku sezonu.

Informer

 

Najposećenija destinacija

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor se ističe kao najposećenija destinacija među domaćim turistima i u prvoj polovini 2024. godine.

U periodu od januara do juna, Zlatibor je zabeležio 463.086 noćenja domaćih gostiju, što predstavlja rast od 26 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.