26.08.2024.

23:39

Foto: Shutterstock

Vesti

Milinko našao novčanik pun para! Tuđa muka se ne troši - evo za šta je novac namenjen

Naime, kako prenosi "Sremska televizija", Milinko, inače radnik JKP "Komunalac", pronašao je novčanik na pijaci, u kom je bilo 180.000 dinara.

Da ovo nije bila situacija za previše razmišljanja govori i činjenica da je Milinko odmah odlučio da novčanik pun para vrati pravom vlasniku.

- Pošten čin za miran san - objasnio je kratko i jasno Milinko i svojim potezom oduševio i komšije ali i Srbiju.

Špinjić u ovom preduzeću radi već devet godina, i to na održavanju pijace. Torbicu je našao kod toaleta i odmah je krenuo u potragu za vlasnicom novca, dokumenata i telefona.

- To se desilo u petak. Pošao sam dole do WC i vidim visi torbica. Video sam telefon i da je bilo para. Nisam hteo ništa da diram, pozvao sam prvi broj iz imenika u tom telefonu i rekao da sam našao torbu i zamolio ih da nađu tu osobu i da joj kažu da dođe po novac i torbu. Čim je to veća suma, znao sam da je namenjeno za nešto, neće niko u kafanu i na pijac sa toliko para - iskren je Špinjić.

Kada je žena, čije ime nije ni upamtio, došla po svoj izgubljeni novac, bila je uzbuđena. Mislila je da je ušteđevinu zauvek izgubila.

- Ona mi zahvali, pa reče: "Mogao si i da uzmeš, neko bi uzeo!" Odgovorim joj da se tuđa muka ne troši. Bila je bleda, ali kad je videla da je novac tu - osmehnula se. Ispričala mi je da joj je nedavno preminuo suprug, da je prodala kuću u Inđiji i da je kupila manju u selu, sin joj je bolestan, a taj novac namenila je za sahranu, svoju ili sinovljevu - ispričao je Milinko za Kurir.

Nije je ni pitao od čega sin boluje, bilo mu je neprijatno, kazuje. Častila ga je sa 6.000 dinara.

- Kada je objasnila da joj je sin bolestan, vratio sam novac, ali ona je bila uporna i ugurala mi je novac, rekoh ajde da ne odbijem - iskren je on.