27.08.2024.

09:43

Foto: profimedia/Shutterstock

Vesti

Stiže nova pomoć države! Od 1. septembra počinje isplata 20.000 dinara, a ovih 10 opština će dobiti besplatne udžbenike

Olakšavajuća okolnost za roditelje koji imaju đake je pomoć države koja će uskoro početi da se isplaćuje.

Svi roditelji u Beogradu čija deca ove godine kreću u školu dobiće pomoć države u iznosu od 20.000 dinara po detetu. Prijavljivanje za ovu pomoć počelo je još 22. aprila, a isplata počinje 1. septembra.

Umesto besplatnih udžbenika, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede, a svaka porodica u Beogradu dobiće 20.000 dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu. Nazvali smo tu odluku "đačka pomoć”. Novac će dobiti u septembru, koji je svakako najteži mesec po porodični budžet, rekao je ranije Šapić.

Besplatni udžbenici za 10 opština u Srbiji

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas da će "Dani porodice" biti održani 7. septembra u Zrenjaninu, u Perlezu i istakala da je za 10 lokanih samouprava u Srbiji Ministarstvo obezbedilo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

- To će biti za decu od prvog do četvrtog razreda, negde i do osmog. Biće mi zadovoljstvo da učestvujem u podeli. Mislim da je ovo pravi put da se nađemo porodicama i roditeljima pred početak školske godine. Pored dece i Bogatića, udžbenike će dobiti deca iz Kule, Crvenke, Malog Crnića, Petrovca na Mlavi, Prokuplja, Osečine", dodale je ona.

Cene školskog pribora u Beogradu

Proverili smo aktuelne cene školskog pribora u Beogradu na par lokacija. Cene nisu svuda iste, ali nema drastične razlike. Sve zavisi od toga gde se odlučite za ovu školsku kupovinu.

Komplet grafitnih olovki - 80 dinara do 130 dinara
Rezač - 50 dinara
Gumice za brisanje - 69 do 150 dinara
Drvene bojice - 330 dinara do 630 dinara
Vodene bojice - 130 dinara do 400 dinara
Velika sveska - 150 dinara
Mala sveska - 80 dinara
Ranac - 2.500 do 7.000 dinara
Pernica - 340 do 1.300 dinara u zavisnosti od veličine i toga da li je puna ili prazna