27.08.2024.

13:42

Foto: Tanjug

Vesti

Srbijavoz: Od 1. septembra 10 odsto popusta za kupovinu karata, evo koji je uslov

U saopštenju se navodi da pored modernizacije voznih sredstava, nacionalna kompanija za železnički prevoz putnika Srbijavoz nastoji da unapredi iskustvo putovanja železnicom uvođenjem pogodnosti za kupovinu karata putem interneta i da će i pored najavljenog poskupljenja cena voznih karata, uz ove pogodnosti voz i dalje biti najpovoljniji vid prevoza.

Putnici koji su karte kupili preko mobilne aplikacije od ovog meseca dobijaju puš notifikacije sa obaveštenjima o eventualnim odstupanjima od planiranog reda vožnje u polasku, kao i tokom vožnje.

Do kraja avgusta putnici će moći da koriste i 23 nova kartomata koji će raditi 24 časa na stanicama širom Srbije, a još 35 kartomata biće instalirana do kraja godine. Iz Srbijavoza navode i da će se od 1. septembra primenjivati fiksna naknada za kupovinu karata u vozu koja će iznositi dodatnih 500 dinara na osnovnu cenu karte, što se uvodi "u cilju efikasnijeg upravljanja kapacitetima i obezbeđivanja maksimalnog komfora za putnike". Ovim se, kako se ističe u saopštenju, pozivaju putnici da karte obezbede pre ulaska u voz kako ne bi snosili dodatne troškove za izdavanje karte tokom vožnje.