Autor: Informer.rs

27.08.2024.

19:20

Foto: Miloš Rafailović/shutterstock

Vesti

Hitno upozorenje RHMZ! U narednih sat vremena snažno nevreme, a evo i kakvo nas vreme čeka od sutra

- U narednih sat vremena na području severozapadne Bačke (Sombor i okolina) intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada. Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Apatinu.

Prognoza do kraja meseca

Danas promenlјivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, toplo, ali nestabilno pa se očekuju i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom i prosečnom količinom padavina koja u većini mesta neće biti velika (od 5 do 10 l/m2) dok se izolovano u zapadnoj polovini Srbije, kao i na području Banata i Bačke može javiti i kratkotrajno jači plјusak sa sitnim gradom uz količinu padavina veću od 20 l/m2 za kratko vreme. Maksimalna temperatura od 31 do 35 stepeni.

U sredu i četvrtak promenlјivo oblačno i dalјe toplo sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava uz lokalni razvoj oblačnosti i sa kratkotrajnim plјuskovima i grmlјavinom. Od petka do nedelјe pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše, grmljavine, ali i visokih temperatura. Na području Beograda, kao i na teritoriji KiM upaljen je žuti meteo alarm zbog grmljavine i visoke temperature.

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..