27.08.2024.

20:45

Foto: Festival „Medimus“

Vesti

Počinje deveti Medimus festival srednjovekovne muzike u Prizrenu (FOTO)

Prvog dana Festivala, po izboru programskog direktora, Darka Karajića, publici će se predstaviti ansambl „Medimus“.

Svake godine, na dan otvaranja, ansambl „Medimus“ nastupa sa različitim umetnicima, koji, kako su kazali organizatori, „svoj program stvaraju samo par dana pred početak Festivala, inspirisani ambijentom kojim su okruženi“.

Informer

 

Nakon njih, publika će imati priliku da čuje mlad ansambl „Rubens Rosa“ koji dolazi iz Bazela, sa čuvene bazelske škole Schola Cantorum Basiliensis.

Drugog dana Festivala, nastupiće ansambl „Musica Profana“ iz Mađarske, kao i ansambl „Camerata Musica Antiqva“ iz Italije.

Informer

 

„Medimus međunarodni Festival muzike, jedna je od najznačajnijih manifestacija iz oblasti muzike u ovom delu Evrope“, ističu organizatori.

Dobitnik je nagrade „Muzika Klasika“ za 2018. godinu, u kategoriji Festivala od regionalnog značaja. Do sada su nastupali umetnici iz čak 13 zemalja, među kojima su i svetski značajni umetnici poput Divne Ljubojević, Slobodana Trkulje, braće Teofilović i Edina Karamazova.

Informer

 

Publika je šarolika, od lokalnih Prizrenaca, ljudi koji dođu iz Beograda i drugih gradova Srbije do predstavnika međunarodne zajednice na Kosmetu i turista.