28.08.2024.

09:24

Foto: Printskrin

Vesti

Turisti poludeli za ovom banjom u Srbiji: Na samo sat vremena od Beograda, a cene smeštaja ne prelaze 25 evra

Smeštena je u opštini Irig na južnoj strani Fruške Gore. Nalazi se na samo 70 kilometara od Beograda. Poznata je kao jedno od najkvalitetnijih lečilišta, a cene smeštaja su veoma pristupačne.

Banja Vrdnik ima odlične uslove za lečenje i odmor. Poseduje otvorene i zatvorene bazene. Istorija ove banje je veoma bogata, o čemu najbolje svedoče veliki broj kulturno-istorijskih spomenika.

Prvi put ime Vrdnik se pominje još 1315. godine. Tada je to bila tvrđava od koje je danas ostao samo jedan mali deo koji je sada jedan od istorijskih spomenika u ovom mestu, radi se o čuvenoj Vrdničkoj kuli. Nakon toga, ime Vrdnik se ponovo pominje u 18. veku, ali ovoga puta kao naseljeno mesto.

Banju Vrdnik krasi istoimeni manastir koji je nekima poznat pod imenom Mala Ravnica. Sredinom 20. veka otkriveni su izvori mineralne, ali i termalne vode. Otkrivanje izvora vode je bila značajna prekretnica za razvoj ovog mesta.

Banja Vrdnik ima 6 bazena

Banja Vrdnik ima ukupno 6 bazena. Jedan je dečiji, jedan veliki olimpijski bazen, dok su ostali bazeni zatvorenog tipa. Temperatura vode u bazenima iznosi oko 32 stepena.

Za decu do pet godina karte za bazen su besplatne, za odrasle cena karte iznosi 500 dinara, a za pacijente 250 dinara.

Cene hotelskog smeštaja u Banji Vrdnik

Pacijenti koji borave u banji iz nekih zdravstvenih razloga smešteni su u hotelu koji se nalazi u sklopu Banje Vrdnik. Tu se nalazi i specijalna bolnica, bazeni, restorani. Smeštajni kapacitet je oko 260 kreveta.

Cene smeštaja u hotelu se kreću od 3.000 dinara do 20.000 dinara. Cene u hotelu zavise od toga koje doba godine je kada ste u poseti, da li želite boravak sa doručkom ili bez.

Cene smeštaja u blizini Banje Vrdnik

Privatni smeštaj je najčešća varijanta za koju se turisti odlučuju kada krenu na odbranu lokaciju. Često je slučaj da je ovo jeftinija varijanta od hotelskog smeštaja.

U blizini Banje Vrdnik pronašli smo jedan apartman po ceni od 24 evra. Apartman ima jedu spavaću sobu, kupatilo i dnevnu sobu. Smeštajna jedinica im ai balkon sa divnim pogledom. Internet i parking su besplatni.

Po nešto nižoj ceni pronašli smo još jedan apartman u blizini ove banje. Cena je 20 evra. Ima spavaću sobu sa bračnim krevetom, opremljenu kuhinju, dnevnu sobu i dvorište. Objekat ima besplatan privatni parking.

U banji Vrdnik pronašli smo još jedan apartman po ceni od 25 evra. Objekat ima opremljenu kuhinju, spavaću sobu, dnevnu sobu i sopstveno kupatilo. Dostupan je i besplatan internet.