Autor: Informer.rs

29.08.2024.

09:12

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Siniša Mali otkrio sjajne vesti građanima Srbije: Najveće povećanje minimalne zarade!

Ministar finansija i prvi potpredsednik Vlade Siniša Mali gostovao je u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

- Meni je mnogo drago što u ovim uslovima možemo da pokažemo konsenzus. Od 1. januara 13,7 odstao povećanje minimalne zarade, 308 dinara po radnom satu, 53.592 dinara, 457 evra. Ogroman, dvocifren porast minimalne zarade.Do sada smo stabilnom politkom uspeli da ostvarimo da nam se povećava minimalna zarada.

Informer

 

- Prema njegovim rečima, u apsolutnom iznosu to znači da će minimalna zarada sa sadašnjih 47.335 dinara ići na 53.592 dinara.

- U ovom trenutku mi imamo najbrže rastuću ekonomiju u Evropi, imamo nikada veći broj zaposlenih. Odluka od 1. januara da se poveća neoporezivi deo dohodka u istom procentualnom iznosu kao i minimalna zarada. Konačno, što mi je mnogo drago, ova visina minimalne zarade pokriva minimalnu potrošačku korpu.Svaki element naše ekonomske politike, sve je usmereno da nam ekonomija raste. Da nastavimo sa reformama. To garantuje nova radna mesta, veće plate, veće doprinose. Francuska je jedna od dve ili tri najjače ekonomije. Veliki broj francuskih firmi već radi u Srbiji. Završili smo veliku fabriku u Vinči za preradu otpada. Veliko je prisustvo kompanija koje su najbolje na svetu. Molim građane Srbije da obrate pažnju na obraćanje premijer Vučevića. Idemo i na smanjenje cena 81 proizvoda. To će bitno uticati na očuvanje životnog standarda građana Srbija - bio je jasan ministar.