30.08.2024.

09:22

Foto: N. T.

Vesti

Ponovo oboren rekord: Na Leskovačkoj roštiljijadi ispečena pljeskavica od 86,4 kilograma

 Roštiljijadi u Leskovcu i time i postavila novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu, što je za čak 6 kilograma više od prošlogodišnjeg rekorda.

Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 210 centimetara, a debljina 2 centimetra. Majstori za najveću pljeskavicu na ovogodišnjoj Leskovačkoj roštiljijadi bili su Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević, Stefan i Bojan Cvetković iz leskovačkih restorana "Dva drugara" i "Koliba".

Žiri je ipak imao težak zadatak da donese odluku zato što je pljeskavica prilikom okretanja malo napukla na sredini ali s obzirom da je ostala kompaktna Igor Stevanović Banjac, Zoran Todorović i Saša Mišić odlučili su da je prvi pokušaj uspeo i da je rekord oboren.

- Ako ne pukne na rubu, znači i dalje je pljeskavica - kazao je jedan od članova žirija Saša Mišić.

"Osmi put zaredom obaramo rekord"

Majstor roštilja Predrag Lazarević rekao nam je da smatra da nikada nije bio lepši oblik pljeskavice i da je do sada najbolje ispečena.

- Jednostavno ovo se desilo na sredini, tehnički problemi ali žiri je prihvatio i stvarno je ispala odlična. Nije da nije bilo stresno, iako je ovo deveti put po redu da se takmičimo. Sami svoj rekord nadmašili i evo idemo ka 90 kilograma ubuduće - poručio je Lazarević i da su oni ekipa koja pobeđuje i da ne treba tu ništa menjati.

Ovo je osmi put zaredom da ova ekipa obara i postavlja novi rekord na Festivalu roštilju.

Takmičenje je održati na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Koste Stamenkovića, kod Biblioteke, što je omogućilo veći prostor za posetioce kojima je nakon pečenja podeljena pljeskavica.