30.08.2024.

11:15

Foto: Informer

Vesti

Braći Marić hitno potrebna naša pomoć!

Nenad i Predrag Marić, rodom iz Livna danas žive u selu Ribari nadomak Šapca, a zajedno su proveli sve lepe i srećne momente detinjstva, ali i teške i nesrećne dane rata.

Majka ova dva junaka je teško bolesna, a oni se svakodnevno bore sa svojim teškim zdravstvenim stanjem. 

Svo troje su teški invalidi, a njihova mesečna primanja iznose, uključujući i socijalnu pomoć, 26.000 dinara.

Da bi se Predrag i Nenad koliko-toliko bolje osećali, potrebno je za lečenje oko 70.000 dinara mesečno. Pošto ne mogu da pribave toliko novac, ne idu na terapije. Jedva sakupe dvadesetak hiljada dinara za osam injekcija, što je samo jedan deo potrebne terapije.

Informer

 

Nenadu je od promrzlina iz rata operisana noga. Sada teško hoda i sa štakom. Predrag je među njima još i najvitalniji. Nenad i majka vele da ne znaju kako bi živeli da nije njega.

Iza braće blizanaca je pet meseci logora u Hrvatskoj. Njih dvojica su te 1991. godine služili vojsku u Petrinji, kada su ih zarobile "zenge" i prebacile u logor u Zagrebu.

Informer

 

Iz logora se vraćaju kući, na petnaestak dana, a onda su skinuli uniformu JNA, jer su odslužili svih 15 meseci. Opet su u Livnu, ali samo posle 10 dana, morali su da beže sa kućnog ognjišta, kao i većina Srba, zbog teških pretnji koje su podsećale na one iz krvave 1941. godine.