30.08.2024.

13:50

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Lončar: Nedopustivo je da se pacijenti nakon operacije šetaju od jedne do druge ustanove

Građani su ministra informisali o određenim koruptivnim sumnjama nastalim kroz zloupotrebu izdavanja e-recepta u saradnji određenih zdravstvenih radnika i apoteka. Izneli su i konkretne dokaze, koji će biti prosleđeni nadležnim državnim institucijama, ali će sve iznete navode proveriti i inspektori Ministarstva zdravlja.

Ministar je podvukao da se njegov stav prema korupciji za koju, kako je još jednom istakao, ima nultu toleranciju nije promenio i apelovao je na sve koji imaju bilo kakvu sumnju, a posebno konkretne dokaze vezano za koruptivne radnje, da ih dostave kabinetu ministra ili inspekciji Ministarstva zdravlja.

Ministra Lončara su posebno zabrinuli problemi s kojima se građani susreću prilikom operacije katarakte, kako u državnim, tako i u privatnim zdravstvenim ustanovama o trošku RFZO.

- Nedopustivo je da se pacijenti nakon operacije i komplikacija koje nastanu u postoeprativnom toku šetaju od jedne do druge ustanove u pokušaju da reše svoj problem. Ovakve anomalije ćemo isterati do kraja, rešićemo svaki pojedinačni problem, po cenu trajnog zatvaranja zdravstvenih ustanova koje se na ovaj način odnose prema našim sugrađanima, naglasio je ministar Lončar.

Ministar zdravlja svakog petka od 10 do 12 časova razgovara sa građanima koji se prijave na telefon 0648811517.