30.08.2024.

16:48

Foto: Miloš Rafailović/shutterstock

Vesti

Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije! Oglasio se RHMZ: Nevreme na 35 stepeni, neće biti dobro!

U najavi RHMZ-a se navodi da se grmljavinski razvoji s kratkotrajnim pljuskovima u toku ovog popodneva očekuju na jugu i istoku Srbije, kao i u planinskim predelima.

- Tropski dani nastavljaju se i u prvoj dekadi septembra. Od 1. do 5. septembra maksimalna temperatura biće od 31 do 36 stepen, a od 6. septembra od 30 do 33 stepeni. U većini mesta biće pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, i dalje će biti uslova za kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom - poručuju iz RHMZ.

Oblačni razvoji biće češći na istoku i jugu Srbije, kao i u planinskim predelima, dok se u ostalim krajevima mogu inicirati kao veoma retka, izolovana, pojava.

Vreme sutra

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano i toplo.

Sredinom dana i posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće češći na istoku i jugu Srbije, kao i u planinskim predelima, ali se retko mogu javiti i u ostatku zemlje.

Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 13 do 20, najviša od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 17 do 20, najviša oko 34 stepena Celzijusa.