30.08.2024.

22:50

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

Tropski vikend pred nama, temperature i do 35 stepeni! Evo gde će biti pljuskova sa grmljavinom!

Maksimalna temperatura u Srbiji dostigla je danas 35°C, a pljuskova sa grmljavinom bilo je na jugu, severoistoku i istoku Srbije, u Pomoravlju i Podunavlju.

Vikend pred nama biće veoma topao, uz temperature od 30 do 35°C, a najtoplije kao i danas i prethodnih dana biće na severu Srbije, gde će biti i potpuno sunčano.

U ostalim predelima subota će sa istoka i severoistoka doneti prolazno naoblačenje, a na jugu i istoku zemlje i samo ponegde u Pomoravlju i u delovima centralne Srbije može biti ređe pojave pljuskova sa grmljavinom.

Derugi dan vikenda doneće većem delu Srbije sunčano vreme, dok se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom očekuje ponegde na jugu i istoku Srbije.

Inače, tokom vikenda će u Srbiji duvati i umeren do pojačan severoistočni vetar.

Iako će tokom dana u većem delu Srbije biti tropski toplo, noći će biti nešto ugodnije i prijatnije, uglavnom južno od Save i Dunava, dok će u Beogradu i u Vojvodini i dalje biti tople.

Kada je reč o Beogradu, za vikend suvo. U subotu posle vedrog jutra, tokom dana prolazno umereno naoblačenje, dok će tokom vikenda biti sunčano.

Maksimalna temperatura biće do 33-34°C.

S obzirom na to da u ponedeljak počinje nova školska godina, vikend pred nama biće i više nego idealan da se iskoristi za boravak u prirodi, ali da u napomenutim predelima se povede računa zbog mogućih pljuskova i da se prate nadležne i državne službe.

Početak septembra doneće Srbiji tropski toplo vreme i temperature i do 35-36°C.