01.09.2024.

12:27

Foto: Z.G.

Vesti

Tri džinovske lepinje nestale za pet minuta! U Užicu prave čudo: "Ne gledamo ni koliko stavljamo, bitno je samo da bude ukusno" (FOTO)

Sa velikim strpljenjem zaposleni i vlasnik pekare Dragan Lazić pripremali su lepinje čiji je prečnik oko metar.
- Nakon što se ispeče lepinja na nju se stavlja kajmak, zatim jaja i onda se noževima meša ta smesa po njoj. Bitno je da se sve dobro umuti, a zatim ide u peć na bukova drva da se peče. Kada se ispeče zaliva se pretopom – objašnjava Draganova ćerka Nevena.

I dok se peku lepinje Dragan kaže da ne broje koliko materijala stave.

- Ne gledamo koliko ima kajmaka, jaja i ostalog, nego da svake godine bude što ukusnija. Nadamo se da taj cilj ispunjavamo, a pokazatelj nam je i to što mnogi dolaze na Žestival i sačekaju nas kada iznesemo lepinju. Sve tri lepinje nestanu za 5 minuta, a brzo nestane i ovih 200 malih lepinja koje smo spremili – kaže Dragan i dodaje da više stotina ljudi tada večera ovo užičko tradicionalno jelo.
I zaista. Na trgu čim su se lepinje pojavile nastale su ovacije.

Stručno isečene i mladim i starim podeljene su za manje od 5 minuta.