01.09.2024.

13:26

Foto: mod.gov.rs

Vesti

Otvoren konkurs za prijem u oklopne i izviđačke jedinice Vojske Srbije

Zainteresovane punoletne mladiće i devojke do 30 godina, koji su spremni da budu u službi svoje otadžbine, vojske i naroda pozivamo da se prijave na konkurse otvorene do 15. oktobra i da pokažu patriotizam na delu.

Svi koji žele siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja u službi, beneficirani radni staž mogu da konkurišu za prijem u Prvu, Drugu, Treću i Četvrtu brigadu kopnene vojske, a mesta službovanja su u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Kraljevu, zatim Novom Pazaru, Nišu, Kuršumliji i Vranju.

Konkursi su raspisani za formacijska mesta različitih profila, među kojima su izviđači, snajperisti, nišandžije, strelci, puškomitraljesci, vozači tenka, borbenog i motornog vozila i operatori.

Informer

 

Na konkurse mogu da se prijave svi koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove, a potom će kandidati biti upućeni na proveru zdravstvenih, psihofizičkih i bezbednosnih kriterijuma. Takođe, konkursi su otvoreni i za kandidate koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem i koji su dužni da se pre prijavljivanja na konkurse jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju. Oni će biti upućeni na služenje vojnog roka sa generacijom vojnika „decembar 2024“.

Izabrani kandidati biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog obnavljanja.

Detalji konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/konkurs-za-prijem-u-oklopne-i-izvidjacke-jedinice.