01.09.2024.

14:41

Foto: Rina.rs

Vesti

Đaci treba da se upoznaju sa pravilima bezbednog učešća u saobraćaju! Policija strogo kontroliše saobraćaj u zonama škola

Policijski službenici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ukažu deci na pravila bezbednog učešća u saobraćaju, te da ih savetuju da pre stupanja na kolovoz obavezno pogledaju levo i desno, da bi se uverili da mogu bezbedno stupiti na kolovoz i bezbedno preći.

- Takođe, neophodno je da kolovoz prelaze na obeleženim pešačkim prelazima i da obavezno to čine isključivo kada je na semaforu za pešake upaljeno zeleno svetlo, kao i da ne koriste mobilni telefon i slušalice kada prelaze preko kolovoza - naveli su iz MUP-a.

Prema saopštenju, neophodno je ukazati deci i da kolovoz prelaze najkraćim putem, bez trčanja, kao i da vode računa da ih vozači vide pre prelaska, odnosno da put ne prelaze između parkiranih vozila, kao i da se uvere da je vozač počeo da koči.

- Takođe, poželjno je da u popodnevnoj smeni đaci pešaci nose retroreflektujuće delove na odeći i obući ili svetloodbojni prsluk, kako bi ih vozači bolje uočili i da paze kada izlaze iz autobusa, i da ne prelaze kolovoz ispred ili iza zaustavljenog autobusa, već kada autobus ode sa stajališta- ukazuje se.

Uprava saobraćajne policije poželela je svim roditeljima i đacima bezbedan i srećan početak nove školske godine.