Autor: Informer.rs

01.09.2024.

16:20

Foto: freepik

Vesti

Bojanu je majka nakon rođenja ostavila u štali sa stokom: Mara ju je dovela u svoju kuću, a onda su krenuli problemi!

Bojana, devojčica koju je majka odmah po rođenju ostavila u štali na selu, živela je nekoliko dana sa stokom. Na sreću, devojčica je preživela. Komšinica ju je pronašla i odvela kod bake i deke. Do druge godine je živela sa njima, pre nego što su je Mara i Vasa odlučili da je usvoje.

Bojana ima osam godina, nakon svih nedaća koje su je zadesile, ovaj bračni par joj je vratio osmeh na lice.

- Bojana je izuzetna devojčica, sa nama je već pet godina. Kad je trebalo da krene u školu mi smo je pripremali kako da joj kažemo da ipak nije naša biološka ćerka. Posavetovali smo se sa psihilogom i ona nam je dala sjajne savete. Tako da to nije bilo odjednom s neba, pa u rebra, već postepeno.

Mara joj je često puštala filmove o usvojenoj deci. Objašnjavala da majka nije samo ta koja rodi dete, već koja ga voli, pazi o othrani.

Informer

 

- Bojana je tu činjenicu jako lepo prihvatila, međutim, problemi su nastali kada je krenula u školu. Najveće razočaranje smo dobili od njene učiteljice, koja je u razgovoru sa decom rekla našoj Bojani - Koji si podznak u horoskopu, a da, ti si usvojena, ti to ne možeš da znaš.

Tada su krenuli veći problemi. Deca su počela da joj se smeju, plačući je dolazila kući. Obavili smo razgovor sa učiteljicom koja je bila polunesvesna svoje izjave i svega što je ta nepromišljenost donela sa sobom.

Bojanu smo prebacili u drugo odeljenje, kod savesne učiteljice i sada nema nikakve probleme.

Mara i Vasa, poznati po svojoj plemenitosti i dobroti, trude se da Bojanu usmere ka lepšoj sadašnjosti i srećnijoj budućnosti. Njena prošlost, ispunjena tugom, predstavlja veliko breme koje nosi na svojim malim plećima.

- Moja supruga i ja smo se dogovorili da pomognemo Bojani jer smo bili skrhani i slomljeni posle svih loših stvari koje su je zadesile. Zavoleli smo je čim smo je prvi put ugledali - rekao je Vasa.

Mara, Vasina supruga, dodala je da su odlučili da usvoje Bojanu zbog svega što je prošla. Plakali su i mislili na nju prvih dana, sve dok nije došla kod njih i postala deo njihove porodice.