02.09.2024.

10:36

Foto: Printscreen tiktok

Vesti

Srpkinja otkriva neobične običaje u Turskoj! Ponudili mi flašicu, a ja pomislila da je sok

Istakla je da je to još jedan turski neobični običaj.

- Kada odete u tursko domaćinstvo možete očekivati da ćete biti ponuđeni sa kolonjskom vodom. Prvi put kada sam otišla sa mužem u njegovu porodičnu kuću bila sam ponuđena sa ovim - navela je ona.

Snimak je objavljen na Tiktoku pod nikom "turcinova_zena_official".

- Ja, seljančura, mislila sam da je sok. Kada sam pomirisala, shvatila sam da nije sok, da je nešto drugo. Pitala sam muža šta je ovo. On je meni objasnio i rekao da je to jedna vrsta vode za dezinfekciju ruku, površina u kući, ali takođe da je mnogo dobro za glavobolju, takođe i za mučnine. Znači, jednostavno ako imate glavobolju ili mučnine uzmete kolonjsku vodu protrljate kroz ruke uzdižite miris, slobodno možete i po vratu pozadi malo izmasirati - ispričala je ona.

Dodala je da je bila iznenađena u kojim količinama se kolonjska voda koristi u Turskoj.

- Bukvalno, šta god pre toga što će da vam daju, prvo će vam dati kolonjsku vodu, da svoje ruke namažete sa time, tako je u svim turskim domaćinstvima, ruke sa kolonjskom vodom namazati, pa tek onda uzeti, ili da jedete, ili šta god već. Ali kao što sam rekla, još jednom ću da ponovim, mnogo je dobro za mučnine, takođe i za glavobolju - napomenule je.