Autor: Informer.rs

02.09.2024.

11:49

Foto: Prinscreen

Vesti

Ako krećete u Grčku, uz pasoš ponesite i strpljenje! Reka vozila na graničnim prelazima, granice ni na vidiku - čeka se i do četiri sata! (FOTO)

Kako objavljuju naši turisti u popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info", kolone na Evzoniju na ulasku u Grčku su nepregledne i dugačke.

Jedan od naših turista objavio je fotografiju sa Evzonija na kojoj je se vide dve dugačke kolone, a granica se ne nazire. Kako navode turisti, kolone su kilometarske.

Informer

Kako se vidi na snimku koji je objavila naša turistkinja, gužvi se ne vidi kraj.

- Juče smo bili 4 sata na makedonsko-grčkoj granici. Zaista 45 sekundi po autu, ali mi smo bili u našem redu broj 500 - piše jedan turista.

Mnogi komentarišu i da se više ne isplati kretati rano ujutru, jer će ih gužva svakako dočekati.

- Mi smo juče zaglavili prvo na makedonskoj, pa na Evzoniju. Imali smo sreće čekali 2 sata na Evzoniju, a naši prijatelji 4 sata, a kao pošli ranije da izbegnu gužve - piše jedna turistkinja.

Bolja situacija je na izlazu iz Grčke. Kako kažu naši sugrađani, granica se prelazi za oko 15-ak minuta.

Zadržavanja za putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje su 50 minuta, dok teretna vozila na prelazu Batrovci čekaju 240 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Teretna vozila na prelazima Horgoš, Kelebija i Šid na izlazu čekaju po 180 minuta, dok je na Gradini zadržavanje 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima kao i na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja.