02.09.2024.

12:49

Foto: GO Savski Venac

Vesti

Pokloni za prvake na Savskom vencu: Predsednik opštine Miloš Vidović posetio OŠ "Isidora Sekulić"!

Svečanom dočeku prvaka u OŠ „Isidora Sekulić“, zajedno sa roditeljima i nastavnicima, prisustvovali su predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i članica Veća Dunja Hadžić koji su, tom prilikom, učenicima poželeli srećan polazak u školu.

Predsednik opštine je istakao da je briga o deci prioritet opštine, a da su pokloni dobrodošlice za đake prvake tradicija na Savskom vencu.

- Kao i prethodnih godina, za sve prvake obezbedili smo neophodan školski pribor kako bismo olakšali roditeljima, a đacima simbolično poželeli dobrodošlicu u školske klupe. Kao opština, nastavićemo da ulažemo u uređenje dečjih igrališta, ali i tekuće održavanje osnovnih škola s ciljem da učenicima i nastavnicima omogućimo što kvalitetnije uslove za učenje i rad. Trudićemo se, kao i do sada, da svim osnovcima sa naše opštine omogućimo niz besplatnih programa i sadržaja - edukativnih i sportskih. Briga o deci i njihovim potrebama je prioritet opštine i to će ostati i u budućnosti - poručio je Vidović. 

Tadicionalna priredba za nove đake održana je i u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić i članica Opštinskog veća Marija Mirazčiev.
Funkcioneri opštine posetiće danas i ostale osnovne škole, kako bi prvake obradovali poklonima za srećan početak školovanja.