Autor: Informer.rs

02.09.2024.

19:07

Foto: RINA

Vesti

Ljubomir je mogao da gradi inostranu karijeru, ali je ipak odlučio da se vrati u rodni kraj: Mladi lekar oduševio vizijom budućnosti! (FOTO)

Opšta bolnica u Čačku postala je mesto koje ambiciozni buduću stručnjaci sve češće biraju za svoje usavršavanje. Ljubomir Savić jedan je od onih koji su se nakon studiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu vratili u svoj rodni kraj, sa željom za dodatnim usavršavanjem.

- Studirao sam Medicinski fakultet u Beogradu, nakon čega sam obavio pripravnički na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Nakon toga sam poželeo da nastavim se baviti tom granom medicine i odlučio se za specijalizaciju iz kardiohirurgije u čačanskoj bolnici - kaže za RINU Ljubomir.

Informer

 

On dodaje da je kao i većina njegovih kolega imao mnoge ponude, i to jako primamljive, da ode iz Srbije u inostranstvo, međutim nikad ih nije uzeo u obzir. Želeo je da ostane u svojoj zemlji, a ubrzo potom odlučio i da se iz Beograda vrati u rodni kraj.

- Rodom sam iz Arilja i izuzetno sam vezan za moje mesto, Čačak je kao veći grad koji je blizu pružio mi sjajnu šansu za dalje napredovanje. Radujem se svemu što dolazi, u bolnici već ima nekoliko mladih kolega sa fakulteta koji su takođe na specijalizaciji. Zadovoljan sam i ponuđenim uslovima, do sada sam radio kao volonter - kaže ovaj mladi doktor.

Ako je suditi po Ljubomiru, koji je zaista jedan svetli primer srpske omladine, bolnica u Čačku za koju godinu dobiće vrhunskog kardiohirurga, ali pre svega jednog dobrog, vrednog i skromnog mladog čoveka koji je odlučio da se stavi u službu ljudi iz unutrašnjosti Srbije.