03.09.2024.

12:13

Foto: Informer

Vesti

Direktorka Fondacije ”Dajana Paunović” i predstavnci Opštine Stari grad donirali kompletnu đačku opremu mališanima u opštini Istok

- Mi smo danas baš ovde hteli da budemo sa vama jer ste vi simbol opstanka i ostanka srpskog narodna ne samo u opštini Istok, već u celoj našoj prelepoj Srbiji. Znamo da imate mnogo teže detinjstvo i školovanje od svih vaših vršnjaka koji se školuju u drugim gradovima i mestima i zato vam poručujemo da ovo što smo vam danas kao poklon doneli je samo mali deo pomoći koji će Fondacija usmeriti na naše najveće bogatstvo, a to ste vi. Ja sam danas ovde prisutna sa mojim i prijateljima Fondacije ”Dajana Paunović”, predstavnicima gradske Opštine Stari grad, a posebnu zahvalnost dugujem Radoslavu Marjanoviću predsedniku ove Opštine, koji se mom pozivu da vam pomognemo odmah odazvao - rekla je Dajana Paunović. 

Tokom posete OŠ ”Radoš Tošić” je naglasila da je Fondacija veliki deo svojih aktivnosti u proteklom periodu usmerila na pomoć najmlađima i da će tako biti i ubuduće.

- Poželili smo deci da se vladaju onako kako treba. Da vole i poštuju svoje drugare, profesore i učitelje i rekli im da se ponovo vidimo uskoro. Već pravimo nove aktivnosti kada je Kosmet u pitanju i za decu sa Kosmeta u koordinaciji sa Starim gradom. Verujem da ćemo ih ugostiti u Beogradu, da ćemo obići sve sportske i kulturološke tačke Beograda, da ćemo uspeti da približimo Centralnu Srbiju deci sa Kosmeta i da će naravno deca iz Beograda doći na KiM. Vrlo je važno da budu konektovani da poznaju istoriju svoje zemlje i naravno da se druže i budu neodvojivi kao što je Kosovo i Metohija neodvojivi deo Srbije - istakla je Paunović. 

Predstavnici gradske Opštine Stari grad, su tokom današnjeg boravka u Osojanu, Vidanju i Crkolezu, istakli da je čast i zadovoljtvo biti danas sa decom u ovim mestima. 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovde u ime opštine Stari grad gde smo došli da doniramo školski pribor i školske rančeve za decu. Veoma nam znači da su oni srećni i zadovoljni i da možemo da im poželimo srećan prvi dan polaska u školu - rekao je Predrag Andrić, odbornik u Skupštini opštine Stari grad.

Na poklonima se zahvalio Pavle Rašković iz sela Dugonjevo koji pohađa OŠ"Radoš Tošić" u Vidanju "Idem ovde u školu i baš mi se sviđa ovde, volim moje drugare i volim da idem na ekskurzije sa njima. Zahvalio bih se ovoj organizaciji što nam je donela ove poklone jer nama to puno znači" rekao je Rašković. Stefanu Vulićeviću učeniku 7.razreda se posebno svideo ranac koji je dobio na poklon "Hvala vam što ste doneli ove poklone za nas u našu školu, zahvaljujem se u ime svih mojih drugara Dajani Paunović koja nam je donela ove lepe rančeve i poklone. 

Direktor OŠ ”Radoš Tošić”, nastavnik isturenog odeljenja ove škole u Vidanju, i nastavnica OŠ ”Jedinstvo”, naglašavaju da je ovo veoma značajna pomoć jer će svaki učenik njihove škole bez obzira na materijalni status, od početka školske godine biti lepo opremljen. 

- Pre svega dobrodošlicu želim našim dragim gostima iz fondacije "Dajana Paunović" i predstavnicima Opštine Stari grad. Hvala im što su se setili da obiđu naše mesto jer njihova poseta mnogo znači za ovu decu. Topla reč i ovaj zagrljaj, to nema cenu u današnjem vremenu. Nadamo se u nekim boljim vremenima i nadamo se da ćemo ih u nekim lepšim vremenima ugostiti na način kakvim zaslužuju - rekao je direktor OŠ ”Radoš Tošić” Milan Kovačević. 

Inače, prve aktivnosti po osnivanju Fondacije ”Dajana Paunović”, bile su upravo u selu Crkolez i tada je višečlana porodica, koju su posetili predstavnici Fondacije, zajedno sa direktoricom na konkretan način pomognuta .