03.09.2024.

13:40

Foto: printscreen

Vesti

"Nije vam ovo SAD, ovde se uči!" Amerikanka šokirana brojem knjiga za prvi razred u Srbiji: Ranac bude težak 15 kilograma

U snimku, koji je za kratko vreme postao viralan, ona je podelila svoje iznenađenje količinom udžbenika koje je njeno dete dobilo na početku školske godine u Srbiji.

- Moja ćerka polazi u prvi razred osnovne škole ovde u Srbiji. Ona ne govori tečno srpski, kao ni ja, što me čini jako nervoznom. Pre nekoliko dana otišli smo da joj kupimo knjige, i samo da vam pokažem, pogledajte koliko je knjiga dobila. Ovoliko udžbenika, a ovo je samo za prvi razred... Ne želim ni da znam šta onda sledi u drugom razredu, ne želim ni da znam, ali ovo je mnogo udžbenika za prvi razred, zar ne - konstatovala je ova Amerikanka koja se na TikTok-u potpisuje kao "mamaticia3".

Njen video je izazvao brojne komentare među pratiocima koji su se uglavnom složili s njenim zapažanjima.

"Ne želiš da znaš šta dolazi u 7. i 8. razredu", "Škola je teža u Srbiji nego u Americi", Školske torbe na Balkanu su teške, moraš da budeš supermen ili veoma jaka mama ili jak tata kako bi ih nosio", "Zamisli kako je tek u srednjim školama", "Ranac bude težak 15 kg", glase neki od komentara ispod snimka.

Bilo je onih koji su istakli da je obrazovni sistem u Srbiji zahtevan jer volimo da budemo dobro edukovani.