Autor: Informer.rs

03.09.2024.

14:01

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

POPALJENI SVI METEOALARMI! Tri grada na udaru tropskih vrućina - od ovog datuma kreće blago zahlađenje

Toplotni talas u Srbiji ne jenjava. Visoke temperature kojim smo bili pogođeni tokom jula i avgusta nastavile su se i početkom septembra. Tropski dani nastavljaju se tokom ove sedmice sa temperaturom od 31 do 37 stepeni Celzijusa, navode iz RHMZ-a.

- Tokom dana pretežno sunčano. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije uz loklani razvoj oblačnosti i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom - najavljuje RHMZ.

Zbog izuzetno visokih temperatura, opasnih po zdravlje ljudi, na području Srbije upaljeni su narandžasti i žuti meteoalarmi.

U sredu pakleno u 3 grada

Paklenih 36 stepeni u sredu se očekuju u tri grada na području Srbije - Paliću, Novom Sadu i Kraljevu. Hladnije za jedan stepen biće u Loznici, Kragujevcu, Negotinu. Beogradu i Nišu. Nešto svežije biće na Zlatiboru, sa maksimalnom temperaturom do 28 stepeni i Kopaoniku sa svežih 22 stepena.

Stiže blago rashlađenje

Prema najavama RHMZ-a, od petka, 6. septembra, očekuje nas promenljivo vreme. 

- Vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Dnevna temperatura će biti u manjem padu, u većini mesta od 26 do 30 stepeni - ističu uz RHMZ-a.