04.09.2024.

12:14

Foto: Milos Rafailovic

Vesti

Stiže nam polarni vrtlog! Meteorolog najavio šokantni preokret: Uskoro se otvaraju "Bečka vrata", nećemo se više pržiti!

- Prva najava posle baš dužeg vremena polarnog vrtloga sredinom sledeće nedelje i prodora arktičkog vazduha u zapadnu Evropu. Ovo je još uvek letnji arktički vazduh ali će doneti osetniji pad temperatura u zapadnu Evropu koje će se sredinom sledeće nedelje kretati od 10C-15C u Velikoj Britaniji i Irskoj - naveo je Ivan Ristić.

On je istakao da se u drugoj polovini sledeće nedelje otvaraju se "Bečka vrata", pa će tako sredinom meseca i kod nas maksimalne temperature biti jesenje od 21 do 25 stepeni.

- Sledeću nedelju kod nas obeležiće prelazak ciklona preko naše zemlje, biće pretežno oblačno povremeno sa kišom. Prema sadašnjim prognozama očekuje se i solidna količina padavina, što će koliko-toliko popraviti situaciju sa vodom, a i pomoći da se požari koji su se razbuktali širom zemlje ugase - saopštio meteorolog.

Informer

 

Ristić kaže da će temperature biti u padu tokom sledeće nedelje sa letnjih 26 do 30 stepeni na jesenje 21 do 25 stepeni krajem sledeće nedelje.

Podsetimo, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas i sutra se očekuje veoma toplo vreme, a u petak manji pad temperature.

Maksimalna temperata kretaće se od 32 do 37 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom očekuje se tek ponegde na zapadu i jugu Srbije, navodi se na sajtu RHMZ-a.