04.09.2024.

13:07

Foto: NIS

Vesti

NIS podržao Muzičku školu "Jovan Bandur" u Pančevu

 Ovog puta, kompanija NIS podržala je rekonstrukciju i uređenje ulaznog hola Muzičke škole „Jovan Bandur“, a vrednost projekta iznosi gotovo dva miliona dinara. Izvršena je sanacija poda, rekonstrukcija ulaza škole, postavljena je nova rasveta i elektronske oglasne table, zahvaljujući čemu su učenici škole dobili nov funkcionalan prostor u kojem mogu boraviti u pauzama između nastavnih aktivnosti.  Istovremeno, unapređena je bezbednost učenika, kao i energetska efikasnost objekta. 

Muzička škola „Jovan Bandur“ je jedna od najstarijih muzičkih škola u Srbiji, a pohađa je oko 700 učenika. Projekat je realizovan u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ koji je bio posvećen unapređenju uslova za obrazovanje, podizanju kapaciteta naučnih ustanova  i motivaciji mladih da stiču nova znanja i bave se naukom.

Povodom realizacije projekta školu su obišli Tatjana Božić, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje i Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u kompaniji NIS, u pratnji Jelene Cvetić, direktorke Muzičke škole „Jovan Bandur“. Nakon obilaska novog prostora, oni su izrazili zadovoljstvo zbog toga što profesori i učenici imaju unapređene uslove za rad i boravak, kao i zbog nastavka uspešne saradnje Grada Pančeva i kompanije NIS.

Informer

 

„Naša saradnja sa NIS-om već je dala značajne rezultate, a dosadašnji projekti su pokazali koliko ovakav vid partnerske podrške može pozitivno da utiče na razvoj naše zajednice i radujemo se budućim projektima koji će dodatno unaprediti kvalitet obrazovanja“, rekla je Tatjana Božić, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje. 

Ona je dodala da će Grad Pančevo nastaviti da ulaže u obrazovanje i unapređenje uslova za rad obrazovnih ustanova, kao i da će nastaviti da nagrađuje i podržava najbolje učenike i talentovanu decu koja osvajaju nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u kompaniji NIS, izrazio je zadovoljstvo što je kompanija NIS ponovo lepim povodom u Pančevu. 

„NIS nije samo biznis, već i želja da doprinesemo  razvoju zajednica u kojima poslujemo, pa je i ulaganje u Muzičku školu „Jovan Bandur“ značajan korak ka ispunjenju tog cilja,“ rekao je Eremić i istakao važnost partnerstva kompanije NIS sa Gradom Pančevom koje traje već decenijju i po, a koje je rezultiralo brojnim značajnim realizovanim projektima.

„Presrećni smo što je kompanija NIS prepoznala potrebu i uložila u našu školu, čime smo dobili jedan ovakav prostor u kojem prvenstveno uživaju sva deca, ali i mi zaposleni“, rekla je Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“. Ona je takođe napomenula da je ova škola ne samo obrazovna već i kulturna ustanova, jer pored nastave organizuje i kulturne događaje, kao i koncerte.

Putem programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS od 2009. godine kontinuirano ulaže u zajednice u kojima posluje. Do sada je u 13 partnerskih gradova i opština koje učestvuju u programu uloženo više od 1,7 milijardi dinara i realizovano više od 1.100 projekata. Grad Pančevo učestvuje u programu „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja i do sada je zajednički realizovan 161 projekat, čija vredanost iznosi više od  228 miliona dinara.

U toku je konkurs za ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“, a zainteresovane ustanove  mogu da se prijave do 13. septembra u 16 časova. Fokus programa je ulaganje u oblast obnovljivih izvora energije, odnosno postavljanje solarnih panela za sopstvenu proizvodnju električne energije na objekte ustanova od javnog značaja, za šta je kompanija NIS izdvojila 144,5 miliona dinara. Program se realizuje u 13 partnerskih gradova i opština: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu u kojima živi oko 2,8 miliona građana Srbije. Institucionalni partneri kompanije NIS u ovogodišnjem programskom ciklusu su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije. Više o uslovima konkursa zainteresovani mogu saznati na sajtu kompanije NIS.