04.09.2024.

13:45

Foto: printsrkin

Vesti

Ovde sam upoznao najljubaznije ljude u Evropi! Profesora iz Amerike pitali kakvi su Srbi, on patosirao odgovorom! (VIDEO)

- Prvi put sam bio u Srbiji pre šest godina, pre pandemije. Moj prijatelj se preselio ovde, pa sam ga posetio. Mislio sam da će to biti samo jedna poseta, ali sam se zaljubio u ovo mesto. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da se zaljubim u Srbiju - rekao je Tomi i dodao:

-Prelepo je, ima šarm, hrana je fantastična i ovde sam upoznao najljubaznije ljude u Evropi. Putovao sam po Evropi i posetio sam delove Južne Amerike, ali u Srbiji su ljudi najprijatniji i iskreni. Tako da dolazim svake godine u Srbiju u poslednjih šest godina.

Profesora najviše oduševljava srpska kuhinja koju je opisao kao spoj grčke, turske i italijanske.

- Žao mi je što je srpska kuhinja potcenjena. I to je jedan od razloga zašto se stalno vraćam. Voleo bih da Amerikanci se malo više usmere na istočnu Evropu, Evropu generalno kada su putovanja u pitanju. Amerikanci kada pomisle na Evropu, prva asocijacija su im Italija, Francuska i Španija. Srbija jedan sat avionom od Rima. Ako volite Francusku i Italiju, volećete i Srbiju - zaključio je Tomi.

I dok će nas profesor iz Njujorka sigurno posećivati i narednih godina Džibri na svojim društvenim mrežama nastavlja da promoviše Srbiju kao mesto koje treba obavezno da se poseti.