04.09.2024.

14:29

Foto: pexels.com

Vesti

Šta kad vam ključ od auta upadne u vodu? Majstor sa 20 godina iskustva otkrio trik: Zaboravite pirinač, ovo ga spašava

Savete je podelio muškarac koji se, kako sam kaže, 20 godina bavi servisom elektronike, a na ljudima je šta će u datoj situaciji uraditi.

Muškarac iz Srbije je podelio pet saveta o tome šta treba uraditi kada se nađete u situacijama da ključ automobila završi u slatkoj ili slanoj morskoj vodi.

- Ove godine dominiraju ključevi u objavama i njihovo kvašenje u morskoj vodi pa bilo bi zgodno da postoji neko kratko upustvo šta i kako u toj situaciji. Dakle kad izvadite ključ iz mora ili bilo koje vode slatke, rečne ili jezerske prvo što treba uraditi jeste - izvaditi bateriju, ali što pre - priča muškarac.

Informer

 

Nakon toga, sledeći korak je, kako kaže, kupovina alkohola, a potom čišćenje četkicom za zube.

- Kupite u apoteci alkohol od 96%-97%. Otvorite i natopite ključ da pliva u tom alkoholu. Posle 2-3 minuta izvadite ključ i četkicom za zube istrljajte sve elektronske kontakte. Sačekajte 4-5 minuta da se osuši elektronika i spakujte ključ i obavezno ubacite novu bateriju - savetuje.

Takođe za kraj muškarac otkriva da "famozni pirinač" nema nikakav doprinos u izvlačenju vlage iz ključa.

- E sad famozni pirinač, za to vam treba malo mleka i sećera i biće dobar slatkiš, a ključ u svakom slučaju popraviti neće ili bilo šta drugo vezano za elktroniku. Ovo piše neko ko se 20 godina bavi servisom elektronike, a na vama je da odlučite šta i kako u datoj situaciji - poručio je muškarac.