Autor: Informer.rs

04.09.2024.

17:30

Foto: wikipedija

Vesti

Srbi masovno kupuju nekretnine u ovim banjama: Cene skaču zbog velike potražnje!

Domaći i inostrani kupci su sve više zainteresovani za kupovinu nekretnina u srpskim banjama, navodi se u analizi specijalizovanog portala 4zida.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da su najposećenije banje u Srbiji u julu bile Vrnjačaka Banja, Sokobanja, Banja Vrdnik, Lukovska Banja i Banja Palić.

Kako raste tražnja za odmor u banjama, tako polako raste i želja kupaca da poseduju parče zemlje ili bar neki kvadrat na ovim lokalitetima.

- Na našem sajtu trenutno ima oko 1.000 oglasa za prodaju stanova u Vrnjačkoj Banji i oko 140 oglasa za prodaju kuća, dok u Sokobanji ima 350 oglasa za prodaju stanova i 58 oglasa za kuće - navela je predstavnica portala 4zida Aleksandra Mihajlović.

Informer

 

Što se tiče trenutnih cena, prosečna cena kvadrata stana u Vrnjačkoj Banji je 1.800 evra, što predstavlja rast u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je cena bila 1.760 evra.

Cene kuća u Vrnjačkoj Banji su takođe značajno porasle, sa trenutno prosečnom cenom od 859 evra po kvadratu, što je veliki skok u poređenju sa početkom godine kada je cena iznosila 600 evra za kvadrat, objašnjava Mihajlović.

U Sokobanji prosečna cena kvadrata stana iznosi 1.604 evra, dok je prosečna cena kvadrata kuće oko 532 evra, što takođe ukazuje na rast u odnosu na prethodne periode.

Kupcima je za ulaganje takođe interesantna Niška Banja, posebno zbog svoje blizine Nišu i novih ulaganja u putnu infrastrukturu koja bolje povezuje ovu banju sa regionom.

Prosečno oglašena cena kvadrata kuće u Niškoj Banji iznosi oko 533 evra.

Navedene lokacije su takođe atraktivne i za investitore koji sve više ulažu u gradnju u srpskim banjama.