06.09.2024.

10:03

Foto: Informer

Vesti

"Ćeka nam stalno piše pisma": Nikola je u dalekoj Turskoj, dete ga čeka a on se bori za život! Kapi krvi su bile crveni alarm

Za Informer iz daleke Turske, Nikolina žena Svetlana iznosi deo priče o njihovom životu i borbi, ali i šalje apel svima da im pomognu i da se Nikola što pre vrati u Srbiju zdrav i spreman da ponovo trči Miljačkovačkom šumom u društvu svoje najveće sreće - ćerke Lili. 

Informer

- Moj suprug Nikola Vučićevic, požrtvovan je otac osmogodišnje devojčice Lili, sportista, kojem nije bilo teško da ujutru pre posla u 5h istrči više krugova po Miljakovačkoj šumi, uvek prisutan na nekim sportskim aktivnostima, najviše na fudbalu, i plivanju, koje je i trenirao u mladosti. Početkom decembra prošle godine posle pojavljivanja tačkice krvi u mokraći, otišao je u Dom Zdravlja i odradio krvnu sliku i urin. Iako su svi parametri bili u redu sem dva plusa u urinu, dokrorka ga je hitno poslala u tada dežurnu kliniku "Dr. Dragiše Mišović", gde se odmah i konstatuje da ima rak bubrega sa metastazama na plućima ultrazvučnim pregledom. Hitno se operiše i otklanja mu se levi bubreg i sve sto je bilo moguće a da se što manje ugroze vitalne funkcije. Od te operacije pa na dalje nastaju problemi, čeka se više od 4 nedelje PH nalaz i posle mog mejla žalbe napokon stiže i pokazuje da je svetloćelijski tip raka bubrega - priča nam Svetlana. 

Informer

Daljim lečenjem, porodica je shvatila da će pomoć morati da potraži u inostranstvu. 

- Upućuje se na Onkologiju i na dalju proveru u Kliničkom Centru, gde se posle nekog vremena u martu utvrđuje da je retki angiosarkom, epiteloidni. A trećom proverom i to potvrđuje. U međuvremenu je počeo sa lečenjem na Onkologiji sa imunoterapijom, koja je čak i dala blagu regresiji. Ali pošle potvrde da nije svetloćelijski, vec sarkom, biva upućen na konzilijum gde čeka opet 4 nedelje bez ikakve terapije, na promenu leka. Prepisuju mu monoHd, adriamicin hemioterapiju. Koja ga je totalno razorila već posle prve doze, ali ipak se daje i druga i dešava se totalni kolaps posle punkcije pluća gde dobija infekciju oba plućna krila i dva drena i pnemotoraks - priča nam i dodaje:

Informer

"Nikola će uspeti"

- Ostaje na Pulmologiji više od 3 nedelje i vraćen je opet na Onkologiju da čeka prvi četvrtak i konzilijumu i te 4 nedelje... Spas smo pronašli posle mnogo potraga, jer je već zašao u poodmaklu fazu u jednoj klinici u Istanbulu, gde se sad leči i gde je na kontrolnom skeneru već primećen boljitak. Rak se smanjuje. Pošto je ovakva vrsta sistemskog lečenja kombinovanim terapijama, antikancer vakcinama za nas jako skupa za dalje lečenje smo otvorili humanitarni račun i molimo ljude za pomoć. Mi kao porodica, svi prijatelji, komšije, znamo da će Nikola uspeti, verujemo u njega i znamo koliko je on jak. Njegov život inace nije bio lak, uvek je hrabro izlazio iz svake đivotne situacija i kada je kao 20-godisnjak ostao sam bez roditelja, a jedinac je - priča nam zabrinuta, ali oprimistična Svetlana. 

Informer

Najveća snaga Nikole i njegove supruge, jeste ćerka Lili!

- Naša najveća sreća, naša ćerka Lili, nas željno iščekuje, svaki dan nam piše pisma i moli se da njen tata sto pre ozdravi. Molimo sve dobre ljude da nam pomognu, da naša porodica opet bude zajedno i da uživamo i dalje u odgajanju naše osmogodišnje ćerke - zaključuje Svetlana za Informer. 

Da pomognete Nikoli, upišite 293 i pošaljite na 3800

Ili uplatom na: 

Uplatom na dinarski račun

160-6000001972428-56

Skeniranjem NBS IPS koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun

160-6000002033646-23

IBAN:

RS35160600000203364623

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG