Autor: Informer.rs

06.09.2024.

13:10

Foto: Zoran Sinko

Vesti

MILAN ĐURIĆ OTVORIO PRVU PODZEMNU JAVNU GARAŽU U NOVOM SADU: Dva nivoa, 167 parking mesta, cena promotivna prvih mesec dana (FOTO)

Vozači imaju 24 sata na raspolaganju 167 parking mesta na dva nivoa. 

Promotivna cena u naredna dva meseca je 50 dinara i karta se može platiti kešom i platnim karticama. U planu je da do kraja godine Novi Sad dobije i drugu podzemnu javnu garažu u Ulici Modene u centru grada.

Ova moderna garaža sa liftom potpuno je automatizovana, u javnom je režimu korišćenja, a vozači mogu da je koriste 24 časa dnevno, uključujući vikende i praznike. Prema najavama iz Kompanije „Best in Parking – Holding AG“ sat parkiranja koštaće tokom promotivnog dvomesečnog perioda 50 dinara, nakon toga 100 dinara, a korisnicima će biti na raspolaganju mesečne i godišnje karte, dok su dostupna sredstva plaćanja gotovina i platne kartice. Garaža se prostire na 6.280 m2, a na dve etaže raspoređeno je 167 parking mesta.

Na prvom podzemnom nivou nalazi se 79 parking mesta, od toga devet za vozila osoba s invaliditetom, i osam za električna vozila, a na drugom podzemnom nivou nalazi se 88 parking mesta. Ulaz u garažu predviđen je iz Ulice vladike Platona, a izlaz je ka Banovinskom prolazu. Svi nadzemni elementi garaže biće ozelenjeni i imaće vegetacioni sloj na krovu, a ovaj javni prostor je potpuno bezbedan i bez arhitektonskih barijera. Zelene površine su pre nekoliko nedelja nasute zemljom, uređene su pešačke staze, kao i plato uz autobusku stanicu, a postavljene su klupe i kante.