Autor: Informer.rs

06.09.2024.

13:36

Foto: Insajder

Vesti

Još jedna visokoškolska ustanova ostala bez akreditacije! Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Kako se navodi na sajtu Ministarstva prosvete, ova odluka doneta je na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, koje je obavestilo Ministarstvo prosvete da je odbilo zahtev za akreditaciju "Visoke škole modernog biznisa" sa sedištem u Beogradu.

Na osnovu odbijenog zahteva, Ministarstvo prosvete je dužno da u roku od 15 radnih dana donese rešenje o oduzimanju dozvole za rad i da objavi prestanak važenja akreditacije.

Kako se dodeljuje akreditacija

Zakonom o visokom obrazovanju propisano je da se akreditacijom utvrđuje da visokoškolska ustanova i studijski programi ispunjavaju standarde iz ovog Zakona i da visokoškolska ustanova ima pravo na izdavanje javnih isprava u skladu sa ovim zakonom. Akreditacija se sprovodi na sedam godina, a ranije na zahtev visokoškolske ustanove.

Visokoškolska ustanova koja ne dobije akreditaciju, dozvola za rad važi još godinu dana od dana konačnosti rešenja o odbijanju zahteva za akreditaciju, bez prava upisa studenata.

"Visoka škola modernog biznisa", kojoj je oduzeta dozvola za rad, može da podnese zahtev za izdavanje nove dozvole za rad po isteku roka od godinu dana od dana dostavljanja rešenja o oduzimanju dozvole za rad.