Autor: Informer.rs

07.09.2024.

13:37

Foto: printscreen

Vesti

Pazite se, ozbiljna prevara vlada preko Temu aplikacije! Srpkinja kupovala, pa joj stigla poruka zbog koje se sve pretvorilo u noćnu moru

Jeftina kupovina na Temu aplikaciji, može se lako pretvoriti u noćnu moru, što se upravo desilo jednoj Srpkinji. U anonimnoj objavi na Reditu, jedna devojka požalila se na situaciju koja se navodno desila njenoj majci nakon naručivanja proizvoda sa Temu-a u vrednosti od 2.000 dinara. Naime, kako je objasnila zbog porudžbine minimalnog iznosa žena je završila kao žrtva finansijske prevare.

- Majka naručila nešto na Temu-u za 2.000 dinara. Stiže joj poruka posle četiri dana (verovatno nasumično, kao što svima šalju): 'Neuspešna dostava na vašu adresu, doplatite još 30 dinara danas, u suprotnom paket će biti vraćen'. Naravno ona uplati, naravno skinuto je 1.000x više od 30 dinara.

Zvala je banku rekli su da su poslali neki zahtev da se to vrati i prijavili su finansijsku prevaru ili tako nešto. Ima li šanse da se taj novac vrati ili je trajno izgubljen? -  napisala je ona pa dodala da je sa računa skinuto 32.000 dinara.

U komentarima su mnogi korisnici upozorili da Temu u svakom mejlu jasno upozorava na moguće prevare, apelujući na to da se ni u kom trenutku ne doplaćuje dodatni novac za dostavu. A mnogi su dodali da se radi o nasumično poslatim porukama koje se ponekad poklope sa nečijim naručivanjem i da sam Temu nema nikakve veze sa prevarom.

U svakom mejlu koji dobiješ od njih piše 'ako vam neko traži dodatne pare za dostavu to je prevara', prilično velikim slovima. Pare će najverovatnije biti vraćene, i to je između ostalog poenta kreditne kartice", "Ja sam poslednjih godina često dobijao takve SMS-ove za sajtove za koje nisam znao da postoje, mislim da je najčešće bilo generički "DHL nije uspeo da isporuči, klikni ovde". Moguće da ko god sve to radi zna za Temu hajp kod nas i onda zasipa po srpskim brojevima", pisali su oni.