Autor: Informer.rs

08.09.2024.

16:15

Foto: Shuterstock

Vesti

Koverta za crne dane postaje prošlost! Milionerka otkriva zašto štednja nije ključ uspeha - ceo život jednu stvar radimo pogrešno

U nedavnom podkastu koji je postao viralan na Instagramu, gošća je bila Kodi Sančez, poznata milionerka koja je iznela potpuno drugačiji stav o štednji. Tokom razgovora, voditelj ju je zamolio da izdvoji jedan finansijski savet koji bi promenio način na koji mnogi razmišljaju o novcu. Ono što je rekla izazvalo je podeljena mišljenja.

Kodi tvrdi da je štednja iluzija bogatstva i da vas zapravo nikada neće dovesti do stvarne finansijske slobode.

- Nikada vas štednja neće učiniti bogatim - ističe ona.

Kako je rekla, možete štedeti do besvesti, ali to vas samo vraća na nulu.

- Štednja zahteva ogroman napor i odricanje, a na kraju se svodi na to da živite u stalnom strahu da ćete potrošiti sve što imate - rekla je Kodi.

Ona objašnjava da je mnogo bolje naučiti kako zaraditi više, nego se stalno fokusirati na to kako da se uštedi.

- Kada jednom naučite kako da uvećavate svoje prihode, postajete nezaustavljivi. Štednja, s druge strane, može vas učiniti previše opreznim, što vas sprečava da rizikujete i postignete veće ciljeve.

Naravno, ovaj stav izazvao je buru komentara. Mnogi se ne slažu sa Kodi i tvrde da je štednja temelj za veću zaradu. Oni koji se bave finansijama ističu da štednja može biti prvi korak ka ulaganju u nešto profitabilnije, poput nekretnina ili pokretanja biznisa. Štednja, prema njima, omogućava da se stvori osnovni kapital za dalji rast.

Dok neki podržavaju Kodi i smatraju da je fokus na uvećanje prihoda bolji pristup, drugi su i dalje verni tradicionalnoj mudrosti štednje, a ova diskusija je svakako otvorila pitanje kako pristupiti novcu u današnjem svetu i šta je zapravo najbolji put ka finansijskoj stabilnosti.