Autor: Informer.rs

09.09.2024.

13:59

Foto: Foto: LiveProduction

Vesti

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari

Italijanski vozači ostvarili su tri etapne pobede i time osigurali status apsolutnog pobednika trke, dok je drugo mestu pripalo timu “Racing Daddys" - Lukas Kaufmann (Austrija)  i Sönke Wegner (Nemačka), a treće mesto zauzeo je tim iz Slovenije - "BK Koštruni" - Igor Rožan i Simon Kočnik.

Međunarodna, trodnevna, etapna trka “Wild Bear MTB Stage race” održana je na terenima Nacionalnog parka Tara, a vozači su tokom tri dana vožnje morali da savladaju preko 160 kilometara staza i preko 5000m uspona. Start i cilj svake etape bio je na Mitrovcu na Tari u okviru sportskih terena Centra dečijh letovališta Beograda, a svaka od etapa obilazila je raznolike predele Nacionalnog parka Tara - Kaluđerske bare, Zaovine, Jagošticu i Predov krst.

Na trci su učestvovali timovi iz čak 12 evropskih zemalja što ovu izdanje trke čini izuzetno značajnom za razvoj biciklizma u našoj zemlji. Svetska poznata imena u biciklizmu, državni prvaci u učesnici evropskih šamionata svoje snage su odmeravali na specijalno trasiranim stazama za ovu priliku.

Informer

Novina u odnosu na prethodna izdanja bilo je uvođenje i individualne kategorije vozača, kao i jednodnevne trke koji su kao rezutat imali i povećanje broja kako inostranih, tako i domaćih učesnika.

Pozitivni utisci učesnika i prirodnim lepotama Nacionalnog parka Tara motiv su više za organizaciju narednog izdanja trke koje je zakazano za septembar 2025. godine, a koja ima potencijal da postane događaj prepoznat na svetskoj biciklističkoj mapi.

Biciklističku trku “Wild Bear MTB stage race” organizuje Sportsko udruženje “Na sve strane”, nadaleko poznato ljubiteljima planinskog biciklizma i trčanja po manifestacijama Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik, a u saradnji sa Nacionalnim Parkom Tara, Turističkom oranizacijom “Tara-Drina”, Centrom dečijih letovališta Beograda i udruženjem za sportove u prirodi “Maple Adventure”.