Autor: Informer.rs

09.09.2024.

17:59

Foto: Shutterstock

Vesti

Nazovite dete Zmaj! Australijanka nasmejala Srbe svojim problemom: Koje ime liči na Stojan, a nije Stojan?!

Dok se porodica pridržava tradicije i planira da u budućnosti dečaku da ime Stojan, devojka je u očajničkoj potrazi za modernijim rešenjem, zbog čega je odlučila da se obrati na Reditu.

- Upravo sam saznala da mi je mama trudna, i hoće da svog sina (ako bude dečak) da nazove Stojan. Jer kod nas postoji tradicija – uvek Marko, Stojan, Marko, Stojan. Ali, Stojan je tako staromodno ime i ne bih volela da moj brat mrzi svoje ime kad odraste. Ima li nekih kul ili modernih imena koja potiču ili su povezana sa imenom Stojan?

Želim nešto što zvuči moderno, kao Ajdin ili Nikolaj. Hvala! - napisala je devojka, pa kasnije, nakon što su Srbi masovno počeli da predlažu staromodna imena, dodala:

Informer

 

- Tražila sam moderno i novo ime koje bi zamenilo Stojan, ali da i dalje zvuči kao Stojan. Ne tražim tradicionalna imena. Tražim ime koje zvuči kao Stojan, ali nije Stojan (nešto novije). Ne tražim druga imena jer moja mama hoće nešto slično Stojanu... Znači tražim neko koje je popularno ovih dana, zvuči kul i ima malo slovenske korene. Takođe, nije mi važno da li je ime jedinstveno ili neobično, samo da bude lako za izgovoriti onima koji nisu Srbi, jer živim u Australiji. Hvala svima na predlozima!

"Nazovite ga Zmaj"

U komentarima ljudi su joj poručili da "Stojan ima svoju čar", dok su se neki ipak potrudili da predlože svoje verzije modernih imena. A tu su se našli i duhoviti komentari.

- Nazovite ga Zmaj, ne može modernije i napetije... Za one koji misle da izmišljam, znam jednog ludaka koji je svom sinu dao ime Zmaj.