09.09.2024.

18:34

Foto: MUP Srbije

Vesti

Pronađen srpski povratnik koji je nestao na Kosovu: Evo gde se sada nalazi Vule Ašanin

- Vule je živ i trenutno je pod nadzorom lekara u Beogradu, gde se leči od problema s alkoholom. Porodica je sada konačno smirena nakon dana neizvesnosti - izjavila je njegova sestra.

Vule Ašanin nema mobilni telefon a poslednji put je viđen kada je posetio lokalnu ambulantu u selu Osojane. Njega je tada prema rečima komšije vozio beli taksi.

Da ima naznaka da je Ašanin pronađen potvrdio je i njegov komšija Zoran Rajčić rano jutros rekavši za Radio Goraždevac da postoje informacije da je živ i da je na lečenju u Beogradu ali da se informacije proveravaju.

Radio Goraždevac je pokušao da dobije dodatne informacije od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o detaljima njegovog pronalaska. Međutim, iz MUP-a su nas uputili na Ministarstvo pravde Srbije, a odgovor na naša pitanja još uvek nije stigao, niti su odgovorili na naše pozive.

Nestanak Vuleta Ašanina prijavljen je 5. septembra, nakon što je poslednji put viđen u ambulanti u Osojanu 28.08. Njegova iznenadna situacija izazvala je zabrinutost u lokalnoj zajednici, a potraga je sada uspešno završena.

Mera lečenja od alkoholizma

Radio Goraždevac je tokom dana iz dobro obaveštenih izvora saznao da se Ašanin nalazi u Beogradu na izvršenju mere lečenja od alkoholizma koju mu je izrekao Osnovni sud u Paraćinu.

Nije poznato kako je Ašanin otputovao prema centralnoj Srbiji, kao ni kada je priveden na izvršenje određene mere od strane suda.

Navodni nestanak ovog povratnika proteklih dana uzmnemirio je povratnike iz Gornjeg Dragoljevca, kao i ostala sela u opštini Istok.